Baltroof 2016 ülevaade

apr 24 2016

Baltroof 2016 ülevaade


22.-23.aprillini toimus Tallinnas, Eesti Näituste territooriumil traditsiooniline rahvusvaheline noorte katusemeistrite võistlus Baltroof. Seekordsel mõõduvõtul osalesid noored meistrid Eestist, Lätist ja Venemaalt. Esimene Baltroof toimus juba 2012.aastal Põlvamaal Moostes, seejärel Lätimaal Erglis ja nüüd oli taas kord eestlaste käes. Võisteldi kolmes kategoorias. Parimad selgitati plekk-katuste, kivikatuste ja lamekatuste valdkondades ja seekord jäid kõik võidud koju.


Metallkatuse ülesandes tuli paigaldada topeltvaltsplekk koos järgmise sõlmedega – katusepealne renn koos veesülitiga, paigaldada Fakro katuseaken ja lahendada korrektselt vintskapi ümbrus. Materjaliks kasutati 0,60mm tsingitud pehmet, nn.plekksepaplekki, mis annab sellise keerukat ja mitmekordset töötlemist nõudva töö juures suurepärased võimalused. Metallkatuste arvestuses oli esikolmik:

  1. Edgar Karpov ja Siim Moldau, juhendaja Elari Vool (Eesti, Katusekeskus OÜ)
  2. Janis Jankevics ja Einars Skangalis, juh.Normunds Vilcinš (Läti, Balex Metals)
  3. Andri Altmäe ja Germo Üts, juh. Tõnu Kraav (Eesti, Haapsalu Kutsehariduskeskus)

Kivikatuste võistlustöö sisaldas lisaks katusekatte paigaldusele ka aluskatte ja roovituse paigaldust vastavalt etteantud katusekattele. Lisaks tuli paigaldada katuseaken Veluxilt ja katte nõuetekohaselt vintskap. Katusekatteid oli kaks – betoonkivi Bendersilt ja savikivi tootjalt Creaton. Kivikatuste arvestuses olid tulemused järgnevad:

  1. Herman Valdemar Varik ja Jaan Joosep Luik, juh. Christopher Kulbok (Eesti, Eksklusiivehitus OÜ)
  2. Ragnar Lepna ja Raiko Roosemann, juh. Ahti Danil (Eesti, Tallinna Ehituskool)
  3. Atsi Sirmbardis ja Marcs Mareks, juh. Ilmars Krampe (Läti, Alpi Jumti)

Lamekatusekatjad võistlesid samuti kahe erineva katte paigaldamisel. Esimesel päeval paigaldati SBS katet Tehnoelast KP-S 170/5000 tootjalt Tehnonikol. Ülesanne sisaldas ka polüstüreeni  ja mineraalvilla paigaldamist. Katusest tuli veekindlalt läbi tuua ventilatsioonitoru. Teisel päeval paigaldati PVC katet tootjalt Protan, mille alla tuli sarnaselt eelmisele ülesandele paigaldada soojustusmaterjalid. Keerukust lisas kuppelluugi paigaldus. Lamekatuse lõpuprotokoll nägi välja järgmine:

  1. Kristo Maamägi ja Marti Ilves, juh. Janek Ilumets (Eesti, Brikks Baltic OÜ)
  2. Artem Lisnov ja Maksim Leonchikov, juh. Anton Lisnov (Venemaa, Uniteh Group)
  3. Aleksandrs Gusevs ja Artjoms Starostenko, juh. Normunds Vilcinš

Kõigi valdkondade võitjad esindavad Eestit novembris toimuvatel IFD maailmameistrivõistlustel, mis seekord toimuvad Poola pealinnas Varssavis. Senistelt maailma parimate noorte oskuste ja teadmiste mõõduvõttudelt Šveitsist ja Rumeeniast on Eesti noored toonud koju kõiki värvi medaleid.

Loe lisaks:
Baltroof 2016 võistlusülesannete pikemaid kirjeldusi saab lugeda siit
IFD maailmameistrivõistluste ülevaated: 2012 Šveits ja 2014 Rumeenia